Gode råd fra Evidensia

 • kulerogsvulster
  Om Kuler og svulster hos hund og katt

  Det trenger ikke å være farlig, men en kul bør alltid undersøkes ettersom den i verste fall kan være en kreftkul. Stadig flere hunder og katter behandles i dag for svulster. Dyrene våre blir i økende grad sett på som fullverdige familiemedlemmer, og dyreeiere ønsker at alvorlige sykdommer skal behandles.

 

 • flaattHvis katten eller hunden får flått.

  Pleier hunden eller katten din å få flått? Er du redd for at dyret ditt skal få en flåttbåren sykdom? De fleste kjenner til risikoen med flått, men man skal huske på at det skal mye til for å bli rammet av sykdom.

 

 

 • kloeNår hunden har kløe.

  Har hunden din begynt å klø seg? Slikker den pelsen sin, biter seg i labbene eller ruller rundt på en måte du ikke kjenner igjen? Da kan det hende at hunden har fått et hudproblem, noe som er vanligere enn mange tror. Hele 20% av hundene som kommer til veterinæren søker råd for kløe eller andre hudproblemer.

 

 • artroseHvis hunden din får artrose.

  Er hunden din støl når den våkner om morgenen? Halter den fra tid til annen? Er den mindre interessert i å gå lange turer? Eller har den vanskelig for å falle til ro om natten? På samme måte som vi mennesker noen ganger får stive ledd og vondt i kroppen, kan også våre firbente venner rammes av disse plagene.

 

 • huggormbittOm hoggormbitt på hund og katt.

  Hva kan skje og hva skal du gjøre når din hund eller katt blir bitt av hoggorm? Hvert år blir et stort antall hunder og katter i Norge bitt av hoggorm, noe som kan føre til alt fra lokal hevelse til alvorlig sykdom.

 

 

 

 

 • oppkastOppkast og diaré hos hund og katt.

  Har din hund eller katt problemer med løs avføring eller oppkast? Svarer du ja på spørsmålet er du ikke alene. En svensk undersøkelse viser at oppkast og diare er en av de vanligste årsakene til at hundeeiere oppsøker veterinær.

 

 

 • saarstellSårstell for hunden eller katten din.

  Har hunden vært i slagsmål? Har katten fått revet opp huden? Har dyret fått en byll som ikke vil leges? Eller har dyret ditt skadet seg alvorlig? Hunder og katter risikerer alltid å få sår og skader. Ofte er sårene små, og du kan selv pleie dem. Men noen ganger er uhellet ute og du blir nødt til å kontakte veterinær.

 

 • tannstellTannstell for din hund eller katt.

  Har du kikket i munnen til hunden din? Pusser du tennene til katten din? En viktig ting for din hunds helse og velbefinnende er å holde tenner og tannkjøtt friske.