Reptiler

Reptiler

At reptiler ikke er som andre dyr, kan de fleste være enige i. Det er åpenbart når man ser på dem, og det gjelder i minst like stor grad når man skal være dyrlegen deres!

Av forskjellige grunner er det ikke mange veterinærer i Norge som har stor erfaring med reptiler. På Oslo Dyresykehus driver både Monica Heggelund og Simon A. Michelet spesielt med dette. Monica har over 23 års erfaring med skilpadder, slanger og øgler. Monica har blant annet skrevet en fagartikkel om sykdommer hos reptiler, denne sto på trykk i Norsk Veterinærtidsskrift i januar 2005. I tillegg er hun parkveterinær i Oslo Reptilpark. Simon har flere års erfaring fra England med ulike typer eksotiske dyr.

En konsultasjon om reptiler vil dreie seg mye om hold og stell av dyret, da mange problemer skyldes uheldige forhold her. En klinisk undersøkelse kan utvides med røntgen, hudprøver, celleprøver, blodprøver eller bakterie- og soppdyrkning. På samme måte som hos andre dyr kan vi legge reptiler i anestesi for vanskelige undersøkelser eller operasjoner. Etter en operasjon reiser reptilene vanligvis hjem samme dag.

Vil du vite mer om reptiler? Da kan du gå inn på hjemmesiden til Norsk Herpetologisk Forening: www.herpetologisk.com

Les om operasjonen av Anne Slange her

 

 

"Keisersnitt" på en trepyton

«Keisersnitt» på en trepyton

Røntgenbilde av skilpadde med egg

Røntgenbilde av skilpadde med egg